2021 Logo Tasarımında En Sık Kullanılan Renkler

2021 Logo Tasarımında En Sık Kullanılan Renkler
  • 24 Şubat 2022
  • Ciğdem Gürsoy

2021 Logo Tasarımında En Sık Kullanılan Renkler

2021'de çarpıcı ve heyecan verici logo tasarım tekniklerinin gelişmesini bekliyoruz. Harika logo tasarımlarını seviyoruz ve logo tasarım trendlerini yakından takip ediyoruz. Logo tasarımı, hem iyi tasarım estetik açıdan güzel olduğu için hem de bir işletme iyi tasarım olmadan güçlü bir marka kimliği oluşturamayacağı için önemlidir.

Ancak logo tasarım trendlerine koşulsuz bağlı kalmak doğru değildir. Çünkü bazı tasarım trendlerinin göz ardı edilmesi gerekebilir. Örneğin, 2020 trendlerini incelediğimizde, işletmeleri ve tasarımcıları logo tasarımında aşırı kullanılan ve jenerik öğeler olan swoosh’ları görmezden gelmeye çağırdık. Binlerce işletme aynı veya benzer görünen bir logo tasarımını paylaştığında, öne çıkmak imkansızdır. Ve logonuzu otomatik bir logo oluşturucudan aldığınızda genellikle elde ettiğiniz şey budur. Peki, 2021’de bizi neler bekliyor? Bu yazımızda, 2021 için önemli olan logo tasarım renklerinden söz edeceğiz.

Tek Renk

Monokromatik renk paletleri, bu yıl logo peyzajına hakim olmaya hazırlanıyor. Tek renkli tasarımlar, tek bir rengin değişen tonlarına sahiptir ve birden fazla renk şeması içermez. Sınırlı bir renk paleti, çizgi ve formu, logoyu görsel açıdan ayırt edici olmaya zorlar. Sonuç olarak, tek renkli logo tasarımları çok yönlüdür çünkü görsel etkiyi kaybetmeden hemen hemen her arka planda kolayca görünebilir.

Yumuşak Renkler

Parlak renkler, dizüstü bilgisayar ve telefon ekranlarında büyük bir görsel etkiye sahiptir. Bu nedenle, parlak renkler geçtiğimiz yıllarda logo tasarımlarında sık olarak tercih edildi. Fakat 2021’de yumuşak ve pastel tonlar daha çok kullanılmaya başlandı. Bu da markaları görsel olarak parlak renkli rekabetinden ayırmaya yardımcı oluyor.

Benzer Renk Şemaları

Yıllık logo tasarım trendleriyle, genellikle göz kamaştırıcı, devrim niteliğinde ve doğru teknikler bulmayı umuyoruz. Benzer renk şemaları demek, esasen renk paletinde birbirine bitişik renklerin eşleştirilmesi anlamına gelir ve sonuç, uyum yaratmaya yönelik bilimsel bir yaklaşımdır. Benzer renk şemaları mutlaka yeni olmasa da, logo tasarımında artan popülerlikleri, kontrastın reddedildiğini gösterebilir. Renk, tasarımcıların bir izleyicinin duygularını etkilemek için sahip olduğu en önemli araçlardan biridir ve bize sorarsanız, 2021'de hepimizin dört gözle beklemesi gereken şey biraz uyum!

2021’in Öne Çıkan Logo Renkleri

  • Gök mavisi: #9BB7D4
  • Sessiz dalga: #1B7340
  • Mercan: #E9897E
  • Fransız mavisi: #0072B5
  • Kadife çiçeği: #FDAC53
  • Yeşil kül: #A0DAA9
  • Ametist bahçesi: #926AA6

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e0c'

Command text was not set for the command object.

/404/sayfalar/blog_alt.asp, line 80